Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia počas maratónu v Košiciach

06.10.2012 Košice

Košice 6. októbra (TASR) - Nad nerušeným priebehom 89. ročníka Medzinárodného maratónu mieru (MMM) budú v nedeľu 7. októbra v Košiciach dohliadať policajti Krajského riaditeľstva PZ. V súvislosti s konaním najstaršieho európskeho maratónu upozorňuje polícia na obchádzky a dopravné obmedzenia.

Štart a cieľ bude pred hotelom Hilton a trať povedie po trase Hlavná - Komenského - Kostolianska - Areál Anička - Tenisové kurty - Kostolianska - Vodárenska - Hlinkova - Národná Trieda - Štefánikova – Protifašistických bojovníkov - Jantárová - Južná trieda - obrátka pri hoteli Centrum - Južná trieda - Holubyho - Rastislavova - Moyzesova – Československej armády - Festivalové námestie- Watsonova - Komenského – Hlavná. Vozičkári a korčuliari štartujú na rovnakom mieste s cieľom na Námestí MMM pri Strednej priemyselnej škole strojníckej.

Od skorého rána musia vodiči mimoriadnu pozornosť venovať priestoru pred plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov.

Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 7.30 h na Námestí Osloboditeľov, kde je zahrievací priestor pre bežcov. Od 8.30 h musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM. Obmedzenia v cestnej doprave končia asi o 15.00 h.

Obchádzky budú riadne vyznačené a regulované príslušníkmi polície.
 

Vyberte región